19. Kids fest 15. oktobar - 22. oktobar 2023.

Sve vesti / GLUMAC IVAN JEVTOVIĆ AMBASADOR JUBILARNOG 15. KIDS FEST-a

GLUMAC IVAN JEVTOVIĆ AMBASADOR JUBILARNOG 15. KIDS FEST-a

GLUMAC IVAN JEVTOVIĆ AMBASADOR JUBILARNOG 15. KIDS FEST-a

Od 14. do 20. oktobra u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i drugim gradovima širom Srbije

Tradicionalni dečiji filmski festival KIDS FEST prvi put ima ambasadora! Do sada su to bile istaknute svestrane umetnice, značajne ambasadorke, a jubilarni 15. KIDS FEST pravi presedan.  Domaći glumac, profesor, a ujedno i proslavljeni muzičar Ivan Jevtović koga starija publika pamti po ulogama u filmovima “Nebeska udica”, “Normalni ljudi”, kao i u predstavama “Kosa” “Suze su O.K”, “Maratonci trče počasni krug”, a mlađa posebno po seriji “Urgentni centar” postao je ambasador 15. KIDS FEST-a i predvodnik jedinstvene filmske manifestacije za decu.

Živimo u svetu koji se ubrzava, po mom subjektivnom osećaju, u kome čovek često propušta priliku da spozna plemenitost i lepotu. Okupiti veliki broj porodica, dece na ovakvom susretu je katarzična mogućnost. Velika je čast i zadovoljstvo da dobijem i ovakav zadatak, pogotovo što sam veliki deo mog stvaralaštva posvetio nepresušnim mogućnostima edukativnog delovanja kroz dramske umetnosti,” rekao je glumac.

U ideji da podstakne najmlađe da pogledaju 19. najzanimljivijih filmskih naslova, animiranih i igranih, sinhronizovanih i prevedenih na srpski jezik koji nam dolaze iz različitih svetskih kinematografija od Italije, Belgije, Francuske do Švedske, SAD i drugih zemalja Ivan Jevtović dodaje:

Filmska produkcija je bukvalno eksplodirala, svi u svetu snimaju i to je fantastično. Stižu neočekivane nove priče. Naša zemlja je prebogata dosad neispričanih priča, a svi mi smo kao dete pred spavanje, željni novih priča. Radujem se fimovima iz svih delova sveta.”

Otvaranje 15. KIDS FEST-a zakazano je za 14. oktobar u Velikoj sali Kombank Dvorane s početkom u 12h italijanskim sinhronizovanim animiranim filmom “Čuvena invazija medveda na Siciliju” koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.

O FILMU:

Kako bi pronašao svog davno izgubljenog sina, ali i hranu da preživi zimu, veliki kralj medved predvodi svoj klan iz planina u svet ljudi. Nakon što su pobegli užasnim čudovištima i pobedili zlog vojvodu, medvedi i ljudi počinju svoj život zajedno u miru.

Scroll to Top