19. Kids fest 15. oktobar - 22. oktobar 2023.

Politika kolačića

Ovaj ugovor zaključuje se između:

 1. Rukovalac – je privredni subjekt KIDS FILM FEST d.o.o., Adresa: Dečanska 14, 11000 Beograd, Srbija, Odgovorno lice: Miloš Stojanović, Matični broj kompanije: 20303891, PIB broj: 105056556 (u daljem tekstu: Vlasnik sajta);
 2. Svakog pojedinačnog Korisnika sajta (u daljem tekstu generički pojam: Korisnik sajta).

Uvodne odredbe Član 1

Ova Politika kolačića predstavlja ugovor između Vlasnika sajta i Korisnika sajta, povodom korišćenja tehnologije zvane „kolačići“ na sajtu koji je aktivan i dostupan na internet domenu cineplexx.rs, te kome svaki Korisnik može slobodno pristupiti, a uz prihvatanje uslova pod kojima sajt radi i obaveza da se pridržava tih uslova.

Definicije i skraćenice Član 2

Vlasnik sajta je pravno lice u čijem su vlasništvu softver (kod) sajta i internet domen sa kojim je softver sajta povezan.

Korisnik sajta je svako fizičko lice koje se nađe na internet domenu i sajtu koji je predmet ovog ugovora.

Korišćenje sajta je svako pristupanje sajtu, bez obzira na to da li se izvršava samo statička funkcija ili i dinamička funkcija na sajtu, bez obzira na vreme provedeno na sajtu, i bez obzira na preduzete radnje.

Sesija je jedno korišćenje internet pretraživača, bez obzira koliko je sajtova posećeno u okviru te jedne sesije, odnosno tog jednog korišćenja sajta, a od otvaranja internet pretraživača pa do zatvaranja istog.

Ovaj ugovor je pripremljen u skladu sa Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS”, broj 87/2018) (u daljem tekstu: ZZPL), a pogotovo u skladu sa načelom transparentnosti, kao i u skladu sa Pravilnikom o zaštiti podataka o ličnosti Vlasnika sajta.

Cilj Politike kolačića Član 3

Cilj ovog dokumenta je ostvarivanje načela obrade podataka o ličnosti, a posebno transparentnosti o upotrebi kolačića na ovom sajtu.

Ovaj dokument koristi se zajedno sa Uslovima korišćenja sajta i Politikom privatnosti i u potpunosti je usklađen sa ovim dokumentima, ali uređuje zasebnu oblast, odnosno utvrđuje pravila korišćenja kolačića.

Kolačići Član 4

„Kolačići“ (cookies) su mali tekstualni fajlovi koje internet sajtovi razmenjuju sa korisničkim uređajem u cilju pamćenja aktivnosti Korisnika na sajtu.

Kolačići se dele na:

 • Privremene (sesijski) – čuvaju se dok traje sesija Korisnika sajta, odnosno dok Korisnik sajta ne zatvori svoj pretraživač;
 • Dugoročne (trajni) – čuvaju se određeni vremenski period ili dok ih Korisnik sajta ručno ne izbriše iz svog pretraživača.

Kolačići obično ne sadrže informacije koje bi mogle da identifikuju konkretno lice, ali podaci o ličnosti koje Vlasnik sajta čuva o Korisniku sajta mogu biti povezani sa informacijama sačuvanim i pribavljenim iz kolačića.

U situacijama gde su podaci o ličnosti sadržani u kolačićima, primenjuju se ista pravila i uslovi koji su sadržani i određeni u Politici privatnosti.

Ovakvi fajlovi su sačuvani u pretraživaču (uređaju) Korisnika sajta i omogućavaju sajtu ili trećoj strani da prepozna Korisnika sajta i učine narednu korisničku posetu lakšom, a uslugu korisnijom.

Primena kolačića Član 5

Sajt obrađuje tehničke informacije svakog Korisnika sajta, bez obzira na volju Vlasnika sajta.

Pristanak na obradu podataka putem kolačića Član 6.

Na svakog Korisnika sajta primenjuju se pravila Politike kolačića, jer je nemoguće da se kolačići ne primenjuju na određene korisnike.

Korisnik sajta može na dva načina pristati na korišćenje kolačića:

 • Izričiti pristanak – Klikom na opciju „Prihvatam Politiku kolačića“;
 • Prećutni pristanak – Ukoliko Korisnik sajta ne prihvati prethodnu opciju, a nastavi korišćenje sajta, obzirom da sajt tehnički ne može da se programira da ne prikuplja podatke, smatraće se da je Korisnik sajta prihvatio ovu Politiku privatnosti.

Vrste kolačića Član 7.

Kolačiće sistematizujemo u sledeće grupe:

 • Neophodni kolačići – doprinose redovnom korišćenju sajta tako što omogućavaju osnovne funkcije, kao što su navigacija po stranicama i pristup zaštićenim područjima Sajt ne može pravilno funkcionisati bez ovih kolačića i neophodni su za pružanje naše online usluge. Ovi kolačići mogu biti korišćeni i radi ispunjenja zakonskih obaveza. Neophodni kolačići su sesijski i oni se čuvaju dok ne zatvorite svoj pretraživač;
 • Kolačići koji nisu neophodni – ovo su svi kolačići koji ne spadaju pod neophodne i za njihovo korišćenje je potreban pristanak Korisnika.
 • Kolačići trećeg lica – u određenim slučajevima Vlasnik sajta koristi kolačiće trećeg

Ove kolačiće pružaju druge strane, a predmetni sajt.

Neophodni kolačići su sledeći:

 • Kolačići za identifikaciju – omogućavaju Društvu da identifikuje Korisnike sajta kada se prijave na svoj profil, račun i traju koliko sesija;
 • Korisnički-uneti kolačići – omogućavaju sajt da prati i pamti Korisnikov unos prilikom popunjavanja obrazaca na internetu tokom trajanja sesije ili duže;
 • Kolačići za prilagođavanje korisničkog interfejsa – omogućavaju da Korisnik sajta sačuva željene postavke jezika i/ili fonta tokom trajanja sesije ili duže.

Kolačići koji nisu neophodni su:

 • Kolačići za marketing – pomažu Vlasniku sajta da efikasnije prikaže relevantne oglase, specifične za interese Korisnika Takođe, pomažu da se pruže statističke analize, a vezanu za istraživanja i izveštaje za oglašivače. Ovi kolačići organizuju plasman oglasa tako da se reklame prikazuju samo ograničen broj puta istom Korisniku sajta. Posetom sajta Društva, ovi kolačići koriste informacije kako bi prilagodili oglašavanje naših proizvoda prilikom posete drugih sajtova trećih strana.
 • Kolačići za analizu – omogućavaju nam da unapredimo performanse i usluge sajta na osnovu aktivnosti Korisnika na predmetnom

Kolačići trećeg lica su:

 • Kolačići analitike/performansa – postavlja ih Google Analitika. Ovi kolačići služe za praćenje načina na koji korisnici koriste sajt, i to tako što prikupljaju informacije o klikovima, vremenu provedenom na sajtu, posećenim stranicama na sajtu, učestalosti poseta, pretraživaču koji se koristi i da li Korisnik sajta posećuje sajt treće strane. Ove informacije se prenose Google Analitici. Primljene povratne informacije koriste se isključivo za poboljšanje Statistički i analitički podaci su korisni alati za pružanje boljeg proizvoda/usluga korisnicima i za preciznije predviđanje poslovanja. Kolačići koje postavlja Google Analitika će identifikovati Korisnika sajta kao jedinstvenog Korisnika sajta na predmetnog sajta i može ih koristiti samo Google (za više informacija posetite Google Analytics Terms of Use i Google Privacy Policy). Vaš pretraživač ostavlja opciju onemogućavanja kolačiće i zaustavljanja Google Analitike da prepoznaje vaš lični korisnički nalog kada se vratite na predmetni sajt. Kolačići koje Google Analitika postavlja na uređaje Korisnika sajta mogu biti čuvani do 2 godine.
 • Kolačići za marketing – postavljeni su od strane Kids Fest-a. Za više informacija posetite uslove korišćenja.
 • Kolačići za korisničko iskustvo – koriste se kako bi poboljšali iskustvo korisnika na predmetnom veb-sajtu, i to na način što određuju prioritete rešavanja problema koji se mogu pojaviti u vezi sa sadržajem ili pristupačnošću. Na veb-sajt može biti dodata opcija sa društvenih mreža i/ili dodatak koji korisniku omogućava da se povežete sa izabranom društvenom mrežom. Pod društvenom mrežom se podrazumevaju sve mreže trećih lica poput mreža Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram i dr. Društvene mreže mogu postaviti kolačiće preko predmetnog veb-sajta koji se onda mogu koristiti da poboljšaju korisnički profil na društvenoj mreži ili na drugi način doprinesu podacima koje čuvaju u svrhe navedene u njihovim polisama privatnosti.

Što se tiče korišćenja svih vrsta kolačića koji su navedeni u ovom članu, koriste se one odredbe ovog člana koje se direktno odnose na tehnološka rešenja implementirana na samom sajtu.

Kontrolisanje kolačića Član 8.

Korisnici se upućuju na vebsajt ukoliko žele da pročitaju više o kolačićima i upotrebi istih.

Većina pretraživača omogućava kontrolu kolačića preko podešavanja i preferencija. Kolačiće je moguće onemogućiti ili podesiti pretraživač da prikaže upozorenje kada se kolačići obrađuju podatke.

Svaki Korisnik sajta može da blokira neželjene internet aktivnosti.

Svi kolačići koji su već na uređaju Korisnika sajta, mogu biti izbrisani, a pretraživač podešen da spreči da budu postavljeni.

Može se desiti da neke usluge ili funkcije sajta neće funkcionisati ukoliko izbrišete ili blokirate neke kolačiće.

Promene politike o kolačićima Član 9.

Vlasnik sajta zadržava pravo da izmeni Politiku kolačića u svakom momentu.

Ukoliko se ovaj dokument promeni značajno, odnosno u suštinskim odredbama svi Korisnik sajta će biti obavešten o promenama i ponovo po prvom narednom pristupu sajtu imati opciju da prihvate sada izmenjeni dokument.

U Beogradu, Oktobar, 2023. godine

Scroll to Top