O Festivalu2018-09-26T22:51:19+00:00

Dečiji Filmski festival Kids fest nastao je 2004. Godine sa željom da deci pruži nova iskustva I znanja iz oblasti filma.

Dečiji filmski festival Kids fest izdvaja se u mnoštvu dečijih manifestacija i priredbi svojim konceptom i sadržajem. Ono što ovaj festival čini posebnim i jedinstvenim jeste činjenica da je ovo jedini događaj sa ovakvim sadržajem u zemlji i okruženju, a koji pritom vodi politiku povoljnih cena ulaznica i pruža priliku da, pored zanimljivog filmskog programa, deca provedu kvalitetno vreme u bioskopu zahvaljujući bogatom zabavnom, edukativnom i kulturnom sadržaju. Naša želja je da što većem broju dece razvijemo svest i kulturu odlaska u bioskop i prikažemo filmove koji nisu samo svetski blokbasteri, već edukativni, dokumentarni filmovi nezavisnih produkcijskih kuća koji obrađuju teme o različitim životnim vrednostima.

Na festivalu prikazuju se najkvalitenija filmska ostvarenja iz celoga sveta za decu predškolskog i školskog uzrasta: igrani, animirani , dokumentarni, 3D filmovi.

Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom Srbije u prilici su da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz Švajcarske, Amerike, Francuske, Belgije, Češke, Holandije… Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na KIDS FESTU bio je sinhronizovan na srpski jezik.

Kids fest takođe pruža prostor za rad i promociju organizacijama i pojedincima koji rade sa decom, i jednostavan način da za kratko vreme dopru do velikog broja mališana.

KIDS FEST iz godine u godinu se trudi da istraja u:

– odabiru još većeg broja kvalitetnih i nagrađivanih dečijih filmova;

– uključivanju većeg broja bioskopskih sala kako bi se olakšao pristup deci iz različitih krajeva Beograda i Srbije;

– proširivanju broja i sadržaja radioničarskog programa;

– širenju humanitarnih i društveno odgovornih projekata tokom i u vezi sa Kids festom;

– održavanja veoma pristupačnih cena bioskopskih karata;

– uključivanja još većeg broja gradova u Srbiji, kao i širenja radioničarskog programa na te gradove;

– približavanje festivala deci i starijeg uzrasta (12+)

Nakon trinaest izdanja, Kids fest je već tradicionalna manifestacija koja uspostavlja visoke standarde ovakvog vida okupljanja dece.