19. Kids fest 15. oktobar - 22. oktobar 2023.

Sve vesti / OVOGODIŠNJI 19. KIDS FEST PORUČUJE – TU SAM SA DRUGARIMA

OVOGODIŠNJI 19. KIDS FEST PORUČUJE – TU SAM SA DRUGARIMA

OVOGODIŠNJI 19. KIDS FEST PORUČUJE – TU SAM SA DRUGARIMA

USKORO POČINJE TRADICIONALNI DEČIJI FILMSKI FESTIVAL

KIDS FEST

 

Tradicionalno na jesen pocinje ugledni deciji filmski festival kids fest koji slavi devetnaest godina postojanja!

U mnogim gradovima u srbiji od 15. Do 22. Oktobra pod sloganom “tu sam sa drugarima” odrzace se najpoznatiji deciji filmski festival kids fest uz cije kreiranje je tokom poslednjih devetnaest godina stasalo mnogo generacija.

Za neku novu, savremenu publiku osmisljen je jos jedan festivalski repertoar koji ce imati svojih 12 premijera kod nas, a cije su price u skladu sa sloganom festivala i upucuje na vaznost drugarstva i neophodnosti negovanja meusobnog razumevanja od najranijeg detinjstva.

Kao i proslih godina i na 19. Kids fest-u zazivece najnoviji animirani, igrani i dokumentarni naslovi svetskih kinematografija, pa osim norveskih, britanskih, francuskih i kineskih na bioskopskom platnu naci ce se i deciji filmovi iz regiona i okruzenja, a pored premijera festival ce reprizirati i neke poslednje diznijeve sinhronizovane filmove.

Nakon sarajevo film festivala na 19. Kids fest-u premijerno ce biti prikazan animirni film “snovi jednog robota” (robot’s dreams), spanski crtani film zasnovan na grafickoj noveli sare varon koji govori o prijateljstvu jednog psa i jednog robota. Animirani film snimljen prema istinitom dogaaju “titina” (titina) o osvajanju severnog pola i psu koji je bio neizostavni prijatelj ekspedicije takoe ce premijerno biti prikazna na festivalu.

U repriznim terminima naci ce se francuski igrani filma “velika avantura macke ru” o prijateljstvu jedne macke i jedne devojcice, kao i diznijev “elemental” o spoju nemoguceg, elemenata vode i vatre. I ove godine domacin 19. Kids fest-a bice “mts dvorana”, dok ce se u beogradu deciji filmski festival odrzati i u bioskopima: cineplexx usce shopping center, cineplexx delta city, cineplexx big cineplexx beo shopping center”, cine grand big rakovica i bioskop “tuckwood”. Kids fest odrzava se i u novom sadu u bioskopima arena cineplex i “cineplexx pormenada”, dok se u kragujevcu ocekuje u bioskopu cineplexx kragujevac plaza.

U nisu centri desavanja festivala bice – vilin grad, “cine grand delta planet nis” i cineplexx nis”. Podsetimo deciji filmski festival kids fest je zabavna i edukativna manifestacija za decu, koja vraca decu tradicionalnim vrednostima gledanja filmova ispred bioskopskog platna.

Cilj festivala je da popularizuje filmsku umetnost ujedno utemeljujuci neku novu filmsku publiku, potencijalne filmske radnike i strucnjake u buducnosti.

Scroll to Top